НАТПРЕВАРИ ВО УЧИЛИШТАТА

Драги читатели, Во следните денови ќе ви ги претставиме најдобрите творби на нашиот литературен и ликовен натпревар и нивните автори. Запознајте го Андреј: Јас сум Андреј Белешков. Имам 11 год. и учам во ООУ „Петар Поп Арсов“ во V 1 одд. под водство на класниот раководител, професорката Мимоза...

Запознајте го и Јане: „Јас се викам Јане Божиновски и учам во ООУ „Петар Поп Арсов“. Имам 10 години и сум петто одделение. Освен тоа што сакам математика, многу сакам и да цртам, така што голем дел од слободното време го поминувам во цртање. Како помал, многу...

Запознајте ја Илијана, една од добитниците на литературниот натпревар: Моето име е Илијана Гоциева. Учам во ООУ ,,Коле Канински“ во Битола и сум VI одделение. Имам учествувано во повеќе драмски претстави, различни проекти и натпревари. Мојата најголема љубов се книгите, а исто така уживам во пишувањето...

Ви го претставуваме Георги: Јас сум Георги Стојаноски. Јас многу сакам да читам книги. Мене омилен предмет ми е физичко. Јас кога ќе пораснам сакам да бидам ветеринар бидејќи ги обожавам животните. Моето омилено животно е куче. Кога ќе станам ветеринар ќе имам моја сопствена амбуланта....

Единствената песничка што доби награда е на Томе: Јас сум Томе Лисичков ученик во 5-то одделение. Одличен ученик, го сакам училиштето, сакам да учам и да стекнувам нови знаења и редовно си ги извршувам обврските. Во слободното време одам на Бреин о Браин, тренирам кошарка во...