РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: РАЧНИ И ДИГИТАЛНИ ИЛУСТРАЦИИ, ПРОФ. Д-Р САФЕТ СПАХИУ СО СТУДЕНТИ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА УМЕТНОСТИ, ОТСЕК ДИЗАЈН

На Факултетот за уметности дојдоа и студентите од Педагошкиот факултет при Универзитетот Тетово во Тетово, кои исто така присуствуваа и на презентацијата на тема „Енигматиката како алатка за учење“ од г-дин Менсур Мамути. Многу успешна презентација со многу прашања, разменети мислења и стекнати нови знаења. Во рамките на активностите за овој ден, се реализираше и работилница во два дена под наслов „Рачна и дигитална илустрација“ под раководство на проф. д-р Сафет Спахиу и многубројните присутни студенти и заинтересирани лица. На крајот од овој ден беше предвидена и изложба на илустрации за книги за студенти од Факултетот за уметности при Универзитетот Тетово, отсек Графички дизајн под менторство на проф. д-р Нора Халими.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.